Najave i novosti

Održana radionica za promociju koncepta integriranog prijevoza putnika u Koprivničko-križevačkoj županiji

U prostorima Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici je u ponedjeljak 18. travnja održana radionica za promociju koncepta integriranog prijevoza putnika u Koprivničko-križevačkoj županiji. Radionica je organizirana u sklopu provedbe Projekta razvoja integriranog prijevoza putnika i intermodalnog prijevoza tereta na području regije sjeverne Hrvatske.

Radionici se odazvalo tridesetak zainteresiranih sudionika, predstavnika strukovnih organizacija i ustanova vezanih uz promet, kao i jedinica lokalne i regionalne samouprave te prijevoznika.

Prisutnima se uvodno obratio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji je istaknuo potporu projektu označivši ga strateškim u dugoročnom razdoblju. Uz župana radionici su se odazvali i njegovi zamjenici Ivan Pal i Darko Sobota te predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, što je također pokazatelj njegove važnosti.

Sam radni dio započeo je predstavljanjem aktivnosti u okviru projekta razvoja IPP i IPT na području regije sjeverne Hrvatske, o čemu je govorio koordinator projekta za Koprivničko-križevačku županiju Vladimir Šadek.

Tijek izrade Master plana – o izvješću o napretku prisutne je upoznao predstavnik izrađivača Master plana, Ivan Šimurnec, koji je predstavio i prometnu problematiku na području Županije. Sudionici radionice su se nakon prezentacija uključili u raspravu, a naročito se osvrnuli na konkretne probleme na terenu koji su prethodno istaknuti. 

Projekt razvoja integriranog prijevoza putnika i intermodalnog prijevoza tereta na području regije sjeverne Hrvatske sufinancira Europska unija kroz Operativni program „Promet“ 2007.-2013. iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Njegova vrijednost je 5.199.537,50 kuna, od čega se iz EU sufinancira 85%. Vodeći partner je Varaždinska županija a partneri u projektu su Međimurska i Koprivničko-križevačka županija.

Ulaganje u budućnost

Projekt  sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj
/ Sadržaj ove publikacije je odgovornost Varaždinske županije.