Najave i novosti

Završna konferencija projekta


U Županijskoj palači u Varaždinu, 20. prosinca 2016. godine, održana je završna konferencija Projekta razvoja integriranog prijevoza putnika (IPP) i intermodalnog prijevoza tereta (IPT) na području regije sjeverne Hrvatske.
Kao što smo već obavještavali javnost, temeljni cilj projekta je izrada Master plana, strateškog dokumenta za prometni razvoj triju županija sjeverne Hrvatske - Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije, koji će biti baza za sve buduće prometne projekte. Cilj Master plana je identificirati probleme i prilike za poboljšanje prometnog sustava te postaviti okvire mogućim rješenjima.


Šesti sastanak projektnih partnera


Šesti sastanak projektnih partnera održao se u Maloj vijećnici Međimurske županije u Čakovcu, 13. prosinca 2016. godine, na kojem su sudjelovali predstavnici partnera sve tri županije – Varaždinske kao vodećeg partnera, Koprivničko-križevačke i Međimurske županije te predstavnica Agencije za razvoj Varaždinske županije AZRA d.o.o. i ravnateljica ŽUC-a Međimurske županije.
 

Peti sastanak projektnih partnera


Peti sastanak projektnih partnera održao se u Županijskoj palači u Varaždinu, 13. listopada 2016. godine, na kojem su sudjelovali svi predstavnici partnera i pružatelj usluge Upravljanja projektom.
 
Prema točkama predloženog Dnevnog reda, koordinatorica Varaždinske županije, Petra Martak izlaže o dosadašnjim aktivnostima u provedbi projekta, kontroli izrade Master plana i o planu aktivnosti za slijedeće razdoblje.

Četvrti sastanak projektnih partnera


Četvrti sastanak projektnih partnera održao se u prostorijama Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici, 20. travnja 2016. godine s početkom u 10:00 sati, na kojem su sudjelovali svi predstavnici partnera.
 
Koordinator Koprivničko-križevačke županije, Vladimir Šadek, predstavlja dnevni red...

RADIONICA ZA PROMOCIJU INTEGRIRANOG PRIJEVOZA PUTNIKA U MEĐIMURSKOJ ŽUPANIJI


U četvrtak, 21. travnja 2016. godine, u Velikoj vijećnici Međimurske županije održana je Radionica u sklopu Projekta razvoja integriranog prijevoza putnika i intermodalnog prijevoza tereta na području regije sjeverne Hrvatske.

Pozdravni govor svim sudionicima Radionice, govoreći o značaju putničkog prijevoza i njegovu napretku implementacijom tehnologije integriranog putničkog prijevoza, održao je župan Matija Posavec. Uvod u Radionicu, objašnjavajući problematiku postojećeg stanja putničkog prijevoza i prometa u cjelini na području regije Sjeverna Hrvatska te tehnološkim rješenjima za poboljšanje stanja, održan je od strane privremenog pročelnika Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti, ujedno i koordinatora Projekta za Međimursku županiju, Darka Radanovića.

Održana radionica za promociju koncepta integriranog prijevoza putnika u Koprivničko-križevačkoj županiji


U prostorima Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici je u ponedjeljak 18. travnja održana radionica za promociju koncepta integriranog prijevoza putnika u Koprivničko-križevačkoj županiji. Radionica je organizirana u sklopu provedbe Projekta razvoja integriranog prijevoza putnika i intermodalnog prijevoza tereta na području regije sjeverne Hrvatske.

Radionici se odazvalo tridesetak zainteresiranih sudionika, predstavnika strukovnih organizacija i ustanova vezanih uz promet, kao i jedinica lokalne i regionalne samouprave te prijevoznika.

RADIONICA ZA PROMOCIJU INTEGRIRANOG PRIJEVOZA PUTNIKA U VARAŽDINSKOJ ŽUPANIJI


U četvrtak, 07. travnja 2016. godine u županijskoj palači Varaždinske županije održana je radionica u sklopu Projekta razvoja integriranog prijevoza putnika i intermodalnog prijevoza tereta na području regije sjeverne Hrvatske.

Projekt sufinancira Europska unija kroz Operativni program Promet 2007. – 2013. iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 85%, dok ostatak od 15% osiguravaju partneri na projektu, svaki sa po 5%. Ukupna vrijednost projekta je 5.199.537,50 HRK, a traje do 30. rujna 2016. godine. 


FOND ZA SUFINANCIRANJE PROVEDBE EU PROJEKATA


Varaždinska županija je Projekt razvoja IPP i IPT na području regije sjeverne Hrvatske prijavila na Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2015. godinu objavljen od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Naš zahtjev za dodjelu sredstava navedenog Fonda je zadovoljio sve kriterije propisane pozivom te je odabran za sufinanciranje.

Ulaganje u budućnost

Projekt  sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj
/ Sadržaj ove publikacije je odgovornost Varaždinske županije.